HOME  |  Nieuws  |  Heiloo is top!

Heiloo is top!

Sinds deze maand heeft ook de gemeente Heiloo een Toeristisch Overstappunt (TOP). Deze is geplaatst bij het Maalwater.

Wethouder Fred Dellemijn bij TOP HeilooDe fiets-, wandel- en vaarliefhebber kan vanaf dat moment bij deze TOP terecht voor het ontdekken van de mooiste plekjes in de gemeente Heiloo en in de regio Alkmaar. Hiermee wordt het netwerk uitgebreid naar acht toeristische overstappunten in de regio.

Startpunt voor fietsers en wandelaars

Een TOP is een informatiepaal met daarop wandel-, fiets- en vaarroutes en informatie over de omgeving. Hij staat altijd op een knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samenkomen. Een TOP is goed bereikbaar met de auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is vaak horeca in de buurt. Het is dus het perfecte startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. De TOP’s zijn te herkennen als een groene vierkante paal van 2,50 meter hoog en een kleine meter breed.

TOP Heiloo

Heiloo is ontstaan in de vroege middeleeuwen bij een waterbron en een klein kerkje, de voorganger van de huidige Witte Kerk. Het dorp kende al vroeg een vorm van ‘toerisme’: het stond in de late middeleeuwen bekend als bedevaartsoord. Tegenwoordig biedt het omringende strandwallenlandschap een aangename afwisseling van eeuwenoude dorpen op de hogere gronden en laaggelegen polders, waar u heerlijk kunt uitwaaien op de fiets en de oer-Hollandse luchten kunt bewonderen. In de open, ruige en waterrijke polders kunnen sportievelingen kanoën of zwemmen, terwijl het strand en de duinen hier nooit ver weg zijn.

TOP’s in regio Alkmaar

In regio Alkmaar zijn in zeven gemeenten Toeristische Overstappunten geplaatst. De TOP’s zijn op de volgende locaties te vinden:

  • Gemeente Alkmaar; Olympiapark Alkmaar
  • Gemeente Bergen; PWN-parkeerterrein aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen en op de parkeerplaats in Hargen aan Zee
  • Broek op Langedijk: de Broekerveiling
  • Castricum; Westerplein
  • Heerhugowaard; Park van Luna
  • Heiloo; het Maalwater
  • Gemeente Uitgeest; recreatiegebied Zwaansmeer

Meer informatie

Voor meer informatie over alle TOP’s kunt u terecht op de website natuurwegwijzer.

Voor meer informatie over wandelroutes kunt u terecht op de website wandelnetwerk Noord-Holland Op de website zijn alle routes gratis beschikbaar en kunt u tevens een gratis wandelapp downloaden. Het dichtstbijzijnde startpunt vanaf TOP Heiloo is startpunt Heiloo.

Samenwerking Provincie en gemeenten

Provincie Noord-Holland heeft vanuit Agenda Groen bijgedragen aan het realiseren van de TOP’s.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

iets vragen of meedelen

t 072 535 66 66