HOME  |  Nieuws  |  Ieder kind heeft recht op een plek op school

Ieder kind heeft recht op een plek op school

Donderdag 16 maart was het de Dag van de Leerplicht. Elk jaar staan de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo dan stil bij het recht op onderwijs voor elk kind en elke jongere. Ook de wethouders onderwijs, Jan Mesu, Antoine Tromp en Elly Beens deden dit.  Zij bezochten donderdag mytylschool ‘De Ruimte’ in Bergen, een school voor speciaal onderwijs. 

De onderwijs wethouders werden samen met de leerplichtambtenaren van de vier gemeenten hartelijk ontvangen door de heer Eppink, teammanager van De Ruimte. Na koffie en taart kreeg het gezelschap een rondleiding door de school, verzorgd door de oudste leerlingen. De leerlingen die de rondleiding verzorgden kregen nog een gezonde snack, een heerlijk bakje fruit.

Mytylschool De Ruimte biedt onderwijs aan kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking, verstandelijke beperking, chronische ziekte, autismespectrumstoornis, gedragsstoornis of niet-aangeboren hersenletsel. De wensen en behoeften van de leerlingen staan centraal in dit onderwijs. Onderwijs wethouders: “Dit sluit helemaal aan bij de gedachte achter de Dag van de Leerplicht: het recht op onderwijs. En dit recht geldt voor ieder kind, met of zonder een beperking. Als regulier onderwijs om wat voor reden dan ook niet lukt bij een kind, is er recht op onderwijs en een passende onderwijsplek. We willen voorkomen dat kinderen thuis zitten. We moeten dan naar maatwerk zoeken. Want thuiszitten is geen optie”.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

iets melden of vragen

t 072 535 66 66