HOME  |  Nieuws  |  Nieuwe app en website voor afval scheiden en afvalkalender

Nieuwe app en website voor afval scheiden en afvalkalender

Op de nieuwe app en website (mijnafvalwijzer.nl) vindt u alle informatie over afval.

  • afvalkalender op postcode en huisnummer
  • openingstijden van het afvalbrengstation
  • wat er moet gebeuren bij een kapotte rolemmer
  • brenglocaties in de gemeente
  • scheiden van afval: wat hoort waar

direct naar de afvalwijzer

U kunt op de afvalwijzer een persoonlijke afvalkalender uitprinten op postcode en huisnummer.

Makkelijk, snel en handig

De app of website is altijd actueel. Wijzigingen in het ophaalschema, bijvoorbeeld door sneeuw of een technisch mankement aan de vuilniswagen, verwerken wij direct in het overzicht. Het is dan gelijk duidelijk wanneer het nieuwe ophaalmoment is. U kunt ook instellen dat u een herinneringsbericht ontvangt welke bak of zak naar buiten moet.

Downloaden app

Afvalwijzer kunt u gratis downloaden in de Apple App store en de Google Playstore. U vindt dezelfde informatie op de website www.mijnafvalwijzer.nl.

Afval scheiden: dat kan beter

Verbranden van afval kost geld en er gaan goed bruikbare grondstoffen verloren. Het is dus slim om afval goed te scheiden. Thuis scheiden levert de beste kwaliteit grondstoffen op. In onze gemeente scheiden wij al 62% van het afval. Dat is mooi, maar nog niet genoeg. De inzet is 75% in 2020. Wij hopen dat u door het gemak van de Afvalwijzer meer afval gaat scheiden en de kwaliteit van de afvalscheiding verbetert.

Meer informatie

Heeft u vragen over de afvalwijzer, dan kunt u mailen naar afvalwijzer@debuch.nl of bellen met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 072 535 66 66.

Lukt het niet om uw persoonlijke afvalkalender te printen, dan kunt u bij de informatiebalie in het gemeentehuis om een geprint exemplaar vragen. Wie niet in staat is om naar het gemeentehuis te komen kan telefonisch een afvalkalender aanvragen.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

iets vragen of meedelen

t 072 535 66 66