HOME  |  Nieuws  |  Taalhuis in Heiloo voor laaggeletterden

Taalhuis in Heiloo voor laaggeletterden

Heeft u problemen met lezen, schrijven of rekenen? Kunt u slecht uit de voeten op de computer? Of kent u mensen met deze problemen? Het Taalhuis helpt u graag.

Medewerkers van het Taalhuis snappen de problemen met lezen, rekenen en computergebruik en helpen graag. Zij geven informatie over cursussen en tips over wat het beste bij u past. U kunt ook bij het Taalhuis terecht als u een tekst niet kunt lezen, een formulier niet kunt invullen of een internetpagina niet begrijpt.

Het Taalhuis is open

  • elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur en
  • donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Het Taalhuis is in de bibliotheek in Heiloo, Westerweg 250. U kunt ook een afspraak maken.

U schaamt zich er misschien voor. Maar u bent echt niet de enige. Zo’n 15 procent van de Nederlanders kan zich niet genoeg redden omdat ze ‘laaggeletterd’ zijn. Dat is lastig want in onze talige samenleving moeten we steeds meer digitaal regelen. Dat kan problemen geven in de praktijk zoals het niet betalen van rekeningen of het niet aanvragen van uitkeringen of regelingen.

Laagdrempelige hulp

‘Wij willen dat u zich goed kunt redden. Met of zonder hulp van een ander,’ zei wethouder Elly Beens vorige week in haar openingsspeech bij het Taalhuis. ‘Daarom gaat de gemeente het u makkelijker maken. U moet een training kunnen krijgen in (beter) lezen, schrijven en rekenen. Daarvoor kunt u aankloppen bij het Taalhuis. En als u een brief heeft die u niet begrijpt, een formulier niet snapt of niet op een internetpagina kunt komen, kunt u ook bij deze medewerkers terecht. Zij helpen u graag.’

Signalen herkennen

De gemeente ondertekent binnenkort ook het Taalakkoord. De overheid, organisaties en bedrijfsleven stellen daarin dat ze gaan samenwerken tegen laaggeletterdheid. Hun medewerkers moeten signalen van laaggeletterdheid gaan herkennen.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

iets vragen of meedelen

t 072 535 66 66