Subsidie energiebesparende maatregelen eigen woning

Huiseigenaren in Heiloo kunnen gebruik te maken van de subsidieregeling energiebesparing bestaande woningen. De regeling is een subsidie voor het toepassen van diverse energiebesparende maatregelen. U kunt de subsidie aanvragen via het Duurzaam Bouwloket.

subsidie aanvragen en informatie

Hoge energieprijzen

Naast de energietransitie zetten de huidige hoge energieprijzen veel woningeigenaren extra in beweging om hun woning te verduurzamen. De gemeente wil met deze regeling, naast de landelijke subsidies, de inwoners daarin extra ondersteunen.

Subsidieregeling

De regeling voorziet in subsidie voor het toepassen van energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren. Denk hierbij aan isolatie, HR++ glas, thuisaccu, laagtemperatuurverwarming en douchewarmteterugwinning. 

In 2022 was deze subsidieregeling al beschikbaar, maar al afgesloten. Er is echter besloten deze te verlengen. Elk adres mag jaarlijks eenmalig gebruikmaken van deze regeling.

Via deze gemeentelijke subsidieregeling kan al vanaf 1 energiebesparende maatregel subsidie worden aangevraagd.

De subsidie wordt afgesloten zodra het subsidieplafond is bereikt.

De regeling wordt uitgevoerd door de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Door een verandering naar een ander verwerkingssysteem kan het zijn dat de gebruikelijke afhandeltermijn iets langer op zich laat wachten. Uiteraard worden de ingediende aanvragen wel gewoon in behandeling genomen.