HOME  |  Geluidmaatregelen spoor

Geluidmaatregelen spoor

Een te hoge geluidsbelasting in de woonomgeving kan tot gezondheidsproblemen leiden. De gemeente moet daarom maatregelen nemen, een saneringsprogramma opstellen, om de geluidsbelasting van het spoor zoveel mogelijk te beperken en de leefbaarheid te verbeteren. Het saneringsprogramma is voor woningen langs het spoor die gebouwd zijn voor 1987. Bij woningen gebouwd na 1987 is al rekening gehouden met de geluidsnormen.

 • Te nemen saneringsmaatregelen

  Om de geluidsbelasting te beperken zijn verschillende maatregelen beschikbaar, die worden toegepast in een vaststaande volgorde:

  Meer info
 • Besluitvorming en planning

  In het voorjaar van 2020 zullen de eerste geluidschermen en -dempers worden geplaatst en aangebracht. Om dit te realiseren moeten de volgende stappen doorlopen worden:

  Meer info
 • Bewonersavonden 11 en 13 juli 2017

  Voor inwoners die binnen de geluidscontouren van het spoor wonen was er op 11 en 13 juli een informatieavond. Zij zijn hier persoonlijk per brief voor uitgenodigd. Tijdens deze avonden zijn onder andere de vier schermvarianten gepresenteerd.

  Meer info
 • Varianten geluidschermen

  Omwonenden die binnen de geluidscontouren van het spoor wonen, kunnen per huishouden aangeven (voor 11 september) welke schermvariant de voorkeur heeft. Er is keuze uit vier typen geluidschermen. Uiteindelijk wordt één type scherm geplaatst voor een rustig en eenduidig beeld.

  Meer info
 • Vragen en antwoorden geluidmaatregelen spoor

  Waar komen de schermen en hoe komen ze eruit te zien? Wie betaalt de maatregelen en waarom zijn ze nodig? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen kunt u hier inzien.

  Meer info
 • Documenten

  Hier kunt u diverse documenten zoals bijvoorbeeld de geluidskaarten, de acht clusters waar geluidschermen komen en dwarsprofielen.

  Meer info

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

iets vragen of meedelen

t 072 535 66 66