Camerabewaking bij fietsenstalling station

In samenwerking met de NS en de politie plaatst de gemeente dinsdag 9 juli een bewakingscamera bij de fietsenstalling aan de noordoostkant van het station. Een gezamenlijke inspanning om het toenemende aantal fietsendiefstallen tegen te gaan en de veiligheid te verbeteren.

Het cameratoezicht gaat 10 juli van start en blijft actief t/m 10 oktober. De camera is specifiek gericht op de fietsenstalling en maakt geen beelden van omliggende woningen of percelen, waarmee de privacy van omwonenden gewaarborgd blijft.

Stijging fietsendiefstal

De laatste tijd is er een zorgwekkende stijging te zien in het aantal gestolen fietsen. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 50% van alle gestolen fietsen bij het station verdwijnt. In 2023 alleen al zijn er 49 aangiftes gedaan van fietsendiefstal bij het station. De inzet van cameratoezicht moet helpen om deze trend te keren en het aantal diefstallen drastisch te verminderen.

Veiligheidsadvies voor fietsbezitters

Parkeert u uw fiets bij het station? Zet uw fiets dan altijd met 2 sloten vast, om de kans op diefstal te verkleinen. Wordt uw fiets toch gestolen? Dan kunt u aangifte doen bij de politie, bij voorkeur via een online aangifteformulier. Het is belangrijk om hierbij zoveel mogelijk informatie over uw fiets te geven, zoals het framenummer en de exacte locatie van de diefstal.

Met de nieuwe maatregelen hopen de NS, politie en gemeente een veiliger en prettiger gebruik van de fietsenstalling bij het station te realiseren en fietsendiefstal effectief terug te dringen.