Centrum rond Looplein nog fijnere plek om te zijn

Witte Kerk in Heiloo

De gemeente wil het gebied rond de Witte Kerk, het Looplein en winkelcentrum ’t Loo graag verlevendigen. Acties in het voorjaar 2022 dragen bij  aan de leefbaarheid van ’t Loo, zodat het een nog fijnere plek wordt om te zijn. Daarnaast ontvangen lokale initiatieven die passen bij het aantrekken van bezoekers naar het centrumgebied subsidie voor activiteiten. 

Kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd

Beheerders van de gemeente hebben een schouwronde gelopen rondom het Loo. Tijdens de schouwronde keken zij naar kleinschalige (herstel)werkzaamheden. Zoals stoeptegels, lantaarnpalen, verkeersborden en vuilnisbakken. De werkzaamheden zijn in april uitgevoerd.

Het aantal standplaatsen is vastgesteld op maximaal 4. Daarmee knapt het centrum weer meer op. 

Schaakbord op Raadhuisplein

Om van centrum ’t Loo meer een ontmoetingsplek te maken, is een schaakbord geplaatst op het Raadhuisplein. Bezoekers kunnen na een bezoek aan het winkelcentrum of de markt plaatsnemen voor een potje schaken. Het schaakbord is een initiatief van gemeenteraad.

Budget voor activiteiten

Vanuit de veerkrachtmaatregelen ontvangen een aantal activiteiten budget om 't Loo te verlevendigen. De gemeente draagt daar graag aan bij. De veerkrachtmaatregelen zijn bedoeld om Heiloo een boost te geven na een lastige coronaperiode. 

Evenement Living Statues

Ondernemend Heiloo en de drie winkeliersverenigingen organiseren samen het evenement Living Statues. Zij ontvangen € 5.000 voor dit evenement met muziek van lokale muzikanten in 3 winkelcentra, waaronder ‘t Loo. 

Actie Ik winkel in Heiloo 

Daarnaast organiseert Uitkijkpost Media in het voor- en najaar van 2022 de actie Ik winkel in Heiloo. De actie is op verzoek van Ondernemend Heiloo en de 3 winkeliersverenigingen. De gemeente ondersteunt deze promotie met een bijdrage van € 4.000 voor de eerste actie en € 2.000 voor de tweede actie. 

Levendiger centrum

Er komt een Masterplan om het centrum levendiger te maken. Het Masterplan beschrijft de visie op wonen, horeca, verkeer, stedenbouw en groen. De acties op korte termijn vormen geen onderdeel van het Masterplan. Deze acties zorgen er wel voor dat ’t Loo een nog fijnere plek wordt om te zijn. 

Naar overzicht