Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve

Het voormalige vakantiepark Westerhoeve is een van de locaties voor toekomstige woningbouw. Op 10 november tekenden Theo Kaandorp van Caravan- en Bungalowpark Westerhoeve en wethouder Ronald Vennik daarvoor een intentieovereenkomst.

Er is in Heiloo een grote behoefte aan betaalbare woningen. Het herontwikkelingsplan voor Westerhoeve richt zich onder andere op starters en omvat 89% betaalbare woningen. Het gaat om 16 appartementen in de sociale categorie; 34 koopwoningen (rijwoningen) met koopstartregeling en 4 koopwoningen (hoekwoningen) in de vrije sector. Het plan voldoet daarmee aan het collegeprogramma dat uit gaat van 30% sociale woningbouw.

Planning

  • Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2023 de voorbereidingen voor het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan starten. 
  • De planologische procedure voor het bestemmingsplan start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 met de ter inzagelegging van een ontwerpbestemmingsplan herontwikkeling locatie Westerhoeve.

Voor het naastgelegen terrein van Duinzicht is pasgeleden een ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht. Bij de herinrichting en de ontsluiting van beide gebieden werken we zoveel mogelijk samen.

Informatie

Voor meer informatie en vragen over de ontwikkelingen op Caravan- en Bungalowpark Westerhoeve, kunt u contact opnemen met Hans de Visser van Corporatiekracht via hans@corporatiekracht.nl.