Presentatie nieuw collegeprogramma op 13 juni

De fractievoorzitters van Heiloo-2000, VVD en D66 hebben samen het nieuwe collegeprogramma geschreven. In de raadsvergadering van 13 juni lichten de nieuwe coalitie de plannen voor de komende tijd toe.  Daarna worden de 3 wethouders voorgedragen en wordt afscheid genomen van 2 huidige wethouders.

Onder leiding van de formateur Léon de Lange (burgemeester Landsmeer) zijn de fracties van Heiloo-2000 (5 zetels), VVD (3 zetels) en D66 (3 zetels) vanaf mei met elkaar in gesprek. Op 13 juni doet de informateur daarvan verslag in een speciale vergadering van de gemeenteraad. De nieuwe coalitie overhandigt het nieuwe collegeprogramma aan de gemeenteraad. De fractie van Heiloo Lokaal (1 zetel) heeft inmiddels haar steun gegeven aan dit collegeprogramma. 

Benoeming wethouders

Na de presentatie door de fractievoorzitters, worden de 3wethouders van het nieuwe college voorgedragen. Naast Rob Opdam, die op dit moment ook al demissionair wethouder is namens de VVD, worden 2 nieuwe wethouders geïntroduceerd. Beiden zijn ervaren bestuurders en bekend met Heiloo en de regio. Antoine Tromp (D66) was in vorige periodes werkzaam als wethouder namens D66 in Uitgeest en Bergen. Ronald Vennik (Heiloo-2000) was tot voor kort griffier in Dijk en Waard en in 2018 en 2019 in Heiloo. In de periode daarvoor was hij wethouder in de gemeente Velsen.

Met de herbenoeming van Rob Opdam tot wethouder valt een raadszetel vrij voor de VVD. Arjen Vroegop neemt deze zetel in. Hij was al raadslid in de vorige periode. 

Bijwonen raadsvergadering 

Geïnteresseerden kunnen de vergadering bijwonen als toehoorder. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. U kunt ook de vergadering volgen via livestream 

Naar overzicht