Tweede regenboogzebrapad in Heiloo dankzij gemeenteraad

In Heiloo kun je dankzij de gemeenteraad niet bij 1, maar 2 regenboogzebrapaden de weg oversteken. De gemeente heeft de kleurige strepen van het zebrapad bij winkelcentrum ’t Loo opgefrist en een nieuw regenboogzebrapad aangebracht bij het gemeentehuis aan de Westerweg. 

Alle partijen van de gemeenteraad ondersteunden of hebben het initiatief van Heiloo-2000 voor een tweede regenboogzebrapad mede-ingediend vorig jaar. Daarmee geeft de gemeenteraad van Heiloo unaniem aan dat de LHBTIQ+-gemeenschap een ruggensteun verdient. 

Aandacht

De gemeenteraad heeft maandag 24 juni 2024 het regenboogzebrapad bij het gemeentehuis voorafgaand aan de raadsvergadering feestelijk geopend. Het college, mister senior pride Joop Schermer, het COC, de politie en de pers waren hierbij aanwezig.

Onder het genot van roze champagne en chocola pleitte raadslid Michel Engelsman, als woordvoerder namens de gemeenteraad, dat het van belang is om blijvende aandacht te besteden aan erkenning, acceptatie en rechtvaardigheid.

Hij zei ook dat een regenboogzebrapad of regenboogvlag dit niet oplost, maar door het plaatsen van het tweede zebrapad wil de gemeenteraad van Heiloo bespreekbaar maken dat een bepaalde geaardheid van iemand nooit onderwerp van discussie mag zijn.

Acceptatie

In Heiloo is elke inwoner, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging of seksuele gerichtheid welkom. Daarom werd dankzij de gemeenteraad al eerder het regenboogzebrapad bij het winkelcentrum gerealiseerd om wederzijds respect te vergroten.

De regenboogzebrapaden staan symbool voor acceptatie van de lhbtiq+'er, die sterk aan het afnemen is. Met het realiseren van het tweede regenboogzebrapad wil de gemeenteraad een signaal afgeven voor bewustwording en tolerantie van lhbtiq+'ers.