Vigo de Boer wordt nieuwe kinderburgemeester

De gemeente Heiloo maakt met trots bekend dat Vigo de Boer, leerling van de Jan van Rijckenborghschool, is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester. Vigo volgt Fleur Bakker op en wil zich het komende jaar inzetten voor de jeugd en ouderen in de gemeente. 

De afgelopen maand kregen leerlingen uit groep 7 de kans om te solliciteren voor de functie van kinderburgemeester. Een sollicitatiecommissie, bestaande uit gemeenteraadslid Sybren van Dokkum, bestuursadviseur Axel Weggelaar en burgemeester Mascha ten Bruggencate, heeft met alle kandidaten gesprekken gevoerd. De commissie vond het weer een moeilijke keuze, want ze hebben hele leuke gesprekken gevoerd met enthousiaste kinderen. Ze denken met Vigo een hele goede nieuwe kinderburgemeester gekozen te hebben. 

Kloof tussen jong en oud verkleinen

Vigo zit al sinds groep 2 op toneelles en vindt het leuk om in de kring in de klas een grap of een verhaal te vertellen. Vigo heeft ook idee├źn om de kloof tussen jong en oud te verkleinen. Laatst ging hij op school pannenkoeken bakken voor ouderen. Toen hij zag hoe blij ze werden, bedacht hij dat ze elke maand met een groepje kinderen naar bejaardenhuizen zouden kunnen gaan. Het lijkt hem heel leuk om spelletjes met ze te doen of samen iets lekkers te maken.

Installatie en afscheid

Maandag 15 juli wordt Vigo de Boer officieel ge├»nstalleerd als kinderburgemeester tijdens de gemeenteraadsvergadering en nemen we afscheid van Fleur Bakker, die het afgelopen jaar met veel plezier de leukste baan van Heiloo mocht uitoefenen.