Andere portefeuilleverdeling college Heiloo

Na het vertrek van Fred Dellemijn als wethouder heeft het college de portefeuilles opnieuw verdeeld. Aan de portefeuille van burgemeester Hans Romeyn worden FinanciĆ«n en Recreatie & Toerisme toegevoegd. Aan de portefeuille van wethouder Rob Opdam worden Economische Zaken en de grote projecten als Zandzoom, Zuiderloo, Boekelermeer en A9 toegevoegd. Rob Opdam wordt 1e loco burgemeester, Elly Beens 2e. Op de pagina burgemeester en wethouders staat de aangepaste portefeuilleverdeling.

Fred Dellemijn trad afgelopen maandag met onmiddellijke ingang af als wethouder en zijn partij Heiloo-2000 verliet de coalitie. Aanleiding was de overstap een week eerder van een raadslid uit de fractie Heiloo-2000 naar Heiloo Lokaal. De coalitie had daarmee geen meerderheid meer in de gemeenteraad en zo ontstond een nieuwe politieke situatie.

De VVD heeft tijdens de raadsvergadering vorige week maandagavond aangegeven dat de partij in gesprek gaat met alle andere fracties om te praten over de ontstane politieke situatie.

Naar overzicht