Brief van burgemeester Hans Romeyn

Beste inwoners van Heiloo,

Allereerst, ik hoop dat het u goed gaat en dat u gezond en wel bent. Als u of uw omgeving bent getroffen door het Corona-virus dan wens ik u sterkte en vooral beterschap toe. 

Het Corona-virus en de maatregelen die daar bij horen leggen het openbare leven nagenoeg stil. De impact is groot en treft onze samenleving diep. We weten ook niet hoe lang het gaat duren. Ik vraag u om geduldig te blijven en te vertrouwen op de overheid. Naast de direct getroffenen is het een zware tijd voor onze ondernemers, zzp-ers en de horeca. Ik wil u sterkte wensen en hoop dat u met de steun van anderen door deze crisis zult komen. 

Maatregelen

Het is belangrijk de rust te bewaren, eigen verantwoordelijkheid te nemen en waar mogelijk voor elkaar te zorgen. De regering vraagt van u en ons om maatregelen te nemen. Neem deze maatregelen serieus en volg ze op. Alleen samen kunnen we de verdere verspreiding van het virus beperken. We hebben elkaar nu nodig. Niet alleen door thuis te blijven en uw handen goed te wassen, maar bijvoorbeeld ook door niet te hamsteren. Het is niet nodig, het levert extra druk op de schouders van het winkelpersoneel en het is niet zo sociaal ten opzichte van de mensen na u.

Aandacht voor ouderen

Ik vraag uw speciale aandacht voor ouderen en de eenzamen onder ons. Laten we in deze tijd wat zorgzamer en attenter zijn. Ik zie overal initiatieven ontstaan van inwoners die een boodschap doen voor een ander, de grijze bak omrijden, of gewoon even een belletje plegen. Dat maakt mij als burgemeester trots. Laten we deze kwetsbare groep niet uit het oog verliezen. Help waar het kan, op een verantwoorde manier.  

Informatie RIVM

Op Twitter en andere socialmedia doen veel, soms bangmakende verhalen de ronde. Ze zijn soms goed bedoeld, maar soms ook ver van de waarheid. Luister vooral naar de informatie van het RIVM en onze regering. Zij beschikken over de belangrijkste feiten. Vertrouw daarop. 

Dienstverlening gemeente

Ook wij ondernemen actie. De maatregelen van de overheid passen wij toe binnen onze organisatie. Wij hebben onze dienstverlening aangepast om u en onze medewerkers te beschermen. Het kan dus zijn dat deze anders is dan u van ons bent gewend en verwacht. U leest meer op de webpagina met informatie over het Coronavirus en onze socialmedia.

Waardering

Tot slot. Er zijn veel mensen dag en nacht in de weer voor de samenleving, voor ons allemaal. De mensen in de zogeheten cruciale beroepen, en zeker in de zorg. Dat dwingt groot respect af en verdient waardering. Het kan helemaal geen kwaad wanneer u ze daar mee complimenteert. 

Ik wens u allen veel sterkte de komende weken. Denk goed om elkaar.

Hans Romeyn

Burgemeester

Naar overzicht