Fietsstraat Hoogeweg feestelijk geopend

wethouder Rob Obdam spreekt tijdens de opening van de fietsstraat Hoogeweg

Spring maar achterop!

Woensdag 26 juni is het nieuwe gedeelte van de fietsstraat Hoogeweg feestelijk geopend door Wethouder Rob Opdam. Met een kopje koffie en gebak is samen met omwonenden kort stilgestaan bij de werkzaamheden en de plannen voor de toekomst. De wethouder opende daarna de fietsstraat officieel met een ritje op de tandem. Hij werd hierbij vergezeld door een groot aantal bewoners, die voor de gelegenheid ook op de fiets waren gekomen.

In oktober 2018 is het project gestart, waarin de Hoogeweg, Groeneweg en Krommelaan opnieuw zijn ingericht. De Groeneweg en een deel van de Hoogeweg zijn ingericht als fietsstraat. Hier is de auto te gast en geldt 30 km/uur. De Hoogeweg is namelijk voor scholieren een belangrijke schakel in de fietsroute van en naar Castricum. Ook is gelijk de riolering vervangen door een gescheiden riolering. Hierbij wordt vuil water afgevoerd naar de waterzuivering en regenwater afgevoerd naar sloten en greppels.

Verder heeft een deel van de Hoogeweg waterpasserende klinkers gekregen. Hierdoor zakt het regenwater sneller in de bodem weg en het voorkomt verdroging. De klinkers zijn duurzaam, gaan langer mee en vragen minder onderhoud. Op het nieuwe voetpad kan weer fijn gewandeld worden.

Er moet nog een aantal punten worden uitgevoerd, voordat het project echt volledig is afgerond. Zo worden de bermen nog ingezaaid en ingeplant, en in het najaar komen er nieuwe knotwilgen.

Meer informatie over het project herinrichting Hoogeweg, Groeneweg en Krommelaan

Naar overzicht