Medipoint vanaf 2020 nieuwe leverancier hulpmiddelen

Contractondertekening in het gemeentehuis van Uitgeest
Contractondertekening in het gemeentehuis van Uitgeest. Zittend van links naar rechts: wethouder Elly Beens, gemeente Heiloo en René Martens, directeur Medipoint. Staand van links naar rechts: wethouder Antoine Tromp, gemeente Bergen – wethouder Cees Beentjes, gemeente Uitgeest – wethouder Marcel Reijven, gemeente Langedijk – wethouder Ron de Haan, gemeente Castricum – wethouder Annette Valent-Groot, gemeente Heerhugowaard

Vanaf 1 januari 2020 is Medipoint de nieuwe, gecontracteerde leverancier van hulpmiddelen in de regio Alkmaar. 7 gemeenten in de regio Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest) doorliepen onlangs gezamenlijk een aanbesteding om tot een nieuw contract Wmo-hulpmiddelen voor 2020 en verder te komen. Onder hulpmiddelen worden bijvoorbeeld scootmobielen, rolstoelen en tilliften verstaan. 

Medipoint is in de regio vooral bekend van zijn thuiszorgwinkels en uitleenservice van zorg- en welzijnshulpmiddelen. Het contract met Medipoint wordt afgesloten voor 3 jaar met 2 keer een optie tot verlenging van 2 jaar. Medipoint wordt verantwoordelijk voor de nieuwe klanten vanaf 1 januari 2020. Bestaande klanten blijven - voor onderhoud/reparatie van het hulpmiddel - bij hun huidige leverancier, behalve bij een totale vervanging van een hulpmiddel.

Naar overzicht