Open Monumentendagen 2019

De jaarlijkse folder voor de Open Monumentendagen op 14 en 15 september is weer gratis af te halen in het gemeentehuis, de bibliotheek en de VVV-informatiepunten. 

Ontdek de BUCH gemeenten

Het landelijke thema van de Open Monumentendagen dit jaar is: “Plekken van Plezier” en die hebben wij in onze regio volop! Denk aan de prachtige buitenplaatsen, de badplaatsen, historische landschappen, musea, muziektenten, bioscopen, midgetgolfbanen, uitspanningen en nog veel meer.

Veel vrijwilligers in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hebben zich ingespannen om er weer een gevarieerd en interessant weekend van te maken.
Stap op de fiets en ga ook eens kijken in de nog niet zo bekende naastgelegen gemeente!

Voor ieder wat wils

In Heiloo gebeurt dat weekend heel veel achter de prachtige monumentale gevels van het Landgoed Willibrord aan de Kennemerstraatweg 464. Het hoofdgebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen als bedrijfsverzamelgebouw, de kapel werd Cultuurkoepel, er is een theeschenkerij ‘De Trog’, een restaurant ‘Keuken met Karakter’ en er zijn maar liefst 4 museale instellingen! 

Er uit springen dit weekend het Archeologisch Museum Baduhenna, die Oudhollandse spelen tonen, in het Toverlantaarnmuseum worden demonstraties gehouden en elk uur is er een workshop toverlantaarnplaatjes tekenen voor kinderen van 6 tot 17 jaar. 
Inlichtingen: website Landgoed Willibrordus, website Badunenna, e-mail: .

In Pakhuis Dekker aan de Holleweg worden lezingen gehouden over de geschiedenis van het gebouw. Reserveren is noodzakelijk! Inlichtingen: Pakhuis Dekker.

Informatie

Extra informatie treft u aan op de website van de landelijke stichting Open Monumentendag.

Naar overzicht