Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing

Warmetruiendag 2020

wethouders Fred Dellemijn en Rob Opdam als gastdocent voor de klas
Wethouders Fred Dellemijn en Rob Opdam als gastdocent voor de klas in de Elckerlyc in Heiloo

Met warme truien aan stonden wethouders Fred Dellemijn en Rob Opdam 7 februari als gastdocent voor de klas in de Elckerlyc in Heiloo. "Toekomstkunde, lees ik hier op een poster", vertelde Dellemijn, "dat is precies waar we als gemeente mee bezig zijn. En we doen het samen. Duurzaamheid is belangrijk, en we praten met iedereen om hun wensen te horen voor de toekomst."

Groene klas

Dat wensenlijstje hadden de leerlingen van de 'groene klas' uiteraard al voorbereid: zonnepanelen op het dak, en een container bij de school om plastic in te zamelen. De wethouders vonden het goed denkwerk, en waren blij dat het scheiden van afval zo wordt opgepakt op de Elckerlyc. De gemeente zoekt altijd naar de beste manier om energie op te wekken en PMD in te zamelen. 

Een aantal leerlingen vertelden hoe ze in de klas en thuis recyclen, de kachel laag zetten en hun ouders motiveren. Niet alleen plastic scheiden, maar ook zorgen dat ze niet onnodig plastic gebruiken door drinkflessen te gebruiken en fruit als tussendoortje meenemen. 

Bewustwording

De wethouders deden een duurzaamheidsquiz met de leerlingen, die enthousiast meedongen naar de prijzen. Daarmee was het doel van Warmetruiendag bereikt: bewustwording van ieders aandeel in duurzaamheid.

Naar overzicht