Spooronderdoorgang

Van maandag 18 maart t/m mei 2020 wordt er gebouwd aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg. Gemotoriseerd verkeer kan in mei 2020 veilig onder het spoor door en een maand later ook de fietsers en voetgangers.

bekijk plangebied op Google Maps

Waarom een spooronderdoorgang?

De spoorwegovergang Vennewatersweg wordt ongelijkvloers gemaakt. Dit is nodig om de verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid voor verkeer en hulpdiensten optimaal te houden. Door de groei van het spoor- en wegverkeer wordt het steeds drukker rondom de spoorwegovergangen. Zo blijven de spoorbomen na invoering van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) – uiterlijk in 2028 – in de toekomst langer dicht: gemiddeld 30 minuten per uur. Ook het gemotoriseerd verkeer groeit, o.a. doordat het aantal woningen in Zuiderloo en Zandzoom blijft groeien.

De bouw van de spooronderdoorgang zorgt voor:

  • Een veilige route die de overige oost-westverbindingen in het dorp ontlast (Kerkelaan, Schuine Hondsboschelaan, Zeeweg en  Zevenhuizerlaan).
  • Verbetering van de doorstroming van het verkeer.
  • Nood- en hulpdiensten hoeven niet meer te wachten.
  • Fietsers en voetgangers maken gebruik van een vrijliggend fietspad onder het spoor dat aan de noordzijde aansluit op het bestaande fiets- en voetpad.
  • De recreatieve fietsroute wordt met de fietsbrug aangesloten op de noordelijke en zuidelijke route van de Groeneweg.
  • Met de aansluiting A9 verbetert de bereikbaarheid in Heiloo voor bewoners en bedrijven.
Naar het overzicht