Verlevendiging centrum Heiloo

Het is de wens van veel Heilooers en van de gemeente om de omgeving van winkelcentrum ’t Loo en de Witte Kerk levendiger te maken: een echt dorpshart waar je graag komt winkelen en zelfs wat langer blijft om een terrasje te pakken of af te spreken met vrienden. Een winkel- en verblijfsgebied dat aansluit bij de wensen van de toekomstige consument.

Zowel in de Toekomstvisie 2030 (2013) als in de Structuurvisie 2030 (2014) wordt de wens genoemd voor het versterken van winkelcentrum ’t Loo samen met het ‘rondje rond de Witte Kerk’. In de coalitieovereenkomst 2018-2022 staat verder dat het Looplein op de schop gaat en gaat bijdragen aan het ‘rondje rond de Witte Kerk ter verlevendiging van het winkel- en horecagebied. 

Maar wat maakt een dorpscentrum leuk en levendig? En wat verstaan we dan onder ‘levendig’?  Die vragen staan centraal in dit project. De gemeente benadert komende periode inwoners, ondernemers, eigenaren en investeerders in het gebied om mee te denken. Aan het einde van 2019 wil de gemeente een visie klaar hebben met een uitvoeringsagenda.

Naar het overzicht