Milieustraat van de toekomst

De gemeenten Bergen, Uitgeest en Heiloo onderzoeken samen de mogelijkheden voor een circulair centrum. Een circulair centrum is een toekomstige milieustraat gericht op hergebruik en reparatie in plaats van weggooien.

Op ik denk mee over Heiloo staan de resultaten van een enquête onder inwoners. Daaruit blijkt welke faciliteiten inwoners graag terugzien in een circulair centrum. 

Van een plek waar je naartoe moet, naar een plek waar je graag heen wilt

Uit de resultaten blijkt dat inwoners een circulair centrum beschrijven als een inspiratievolle plek. Een plek waar je niet alleen je herbruikbare spullen en afval kan inleveren,maar ook ervaringen en kennis opdoet over hoe je spullen kunt (her)gebruiken. Een plek waar je informatieve en praktische cursussen volgt en leert hoe je een voorwerp zelf herstelt. Ook hoopt men dat het een sociale ontmoetingsplek wordt. Je moet er terecht kunnen op elk moment van de dag, je hoeft niet lang te wachten en wordt ontvangen door vriendelijk en deskundig personeel. Kortom, van een milieustraat waar je ‘nu eenmaal heen moet’ naar een uitnodigende plek waar je graag heen wilt.