Nijenburgerweg nieuwe brug 22 nov t/m 24 dec

Van 22 november t/m 24 december werken we aan de brug op de Nijenburgerweg over de Ringsloot richting de Boekelermeer. De ruim 50 jaar oude betonnen brug is in slechte staat en normaal onderhoud voldoet niet meer.

De gemeente vervangt de brug voor een nieuwe brug van composiet. Deze is iets breder, waardoor verkeer elkaar makkelijker en veiliger kan passeren.

Route afgesloten voor alle verkeer

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren sluiten we de (fiets)route via de Nijenburgerweg over de Ringsloot naar de Boekelermeer af. Deze afsluiting geldt voor alle doorgaand verkeer: voetgangers, fietsers, bromfietsers en ontheffinghouders. De omleidingsroutes geven we aan met borden.

De omleidingen lopen via de Kennemerstraatweg - Kanaalweg en via Kennemerstraatweg - Heilooër Tolweg. Houd rekening met een langere reistijd.

plattegrond met locatie van brug en wehgafsluiting

Plaatsen van de nieuwe brug

De brug bestaat uit één stuk composiet en wordt prefab gefabriceerd in Rotterdam. Met speciaal transport wordt de 5 meter brede brug naar de locatie vervoerd. Een kraan tilt de brug van de wagen en legt deze op de nieuwe fundering.

Na plaatsing van de brug sluiten we de weg aan beide kanten opnieuw aan. We kunnen de brug voor de feestdagen weer in gebruik nemen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:

Naar het overzicht