Snoeionderhoud 5 bomen Kennemerstraatweg woensdag 10 juli

Op woensdagavond 10 juli 2024 zullen 5 bomen aan de Kennemerstraatweg (ter hoogte van huisnummer 3 t/m 9) gesnoeid worden. Deze snoeiwerkzaamheden duren tot ongeveer 01.00 uur ’s nachts. 

Het gaat om onderhoudswerkzaamheden, die al langere tijd niet gedaan zijn. De bomen zijn dus echt toe aan een flinke snoeibeurt om weer gezond en sterk verder te groeien.

Kandelaberen

1 van de 5 bomen wordt gekandelaberd, zoals dat heet. Kandelaberen is een snoeitechniek waarbij de takken fors gesnoeid worden, waardoor de boom de vorm van een kandelaar krijgt. Na de snoei zou de boom dan weer in de natuurlijke vorm moeten groeien. In onderstaande afbeelding ziet u om welke 5 bomen het gaat. 

Verkeershinder

Gedurende de periode van 20.00 - 02.00 uur nemen we verkeersmaatregelen om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Zo leiden we het verkeer in alle aan het kruispunt grenzende straten om-en-om via 1 rijbaan. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat dit ordelijk en veilig verloopt. 

Geluidshinder

Voor omwonenden kunnen de werkzaamheden hinder betekenen. We voeren de werkzaamheden vanaf 20.00 uur ’s avonds uit omdat de verkeersdrukte dit overdag niet toelaat. De werkzaamheden beginnen met de wegafzetting en de snoeiwerkzaamheden starten om 21.30 uur. Naar verwachting zal het werk tot ongeveer 01.00 uur duren en om 02.00 uur moet de weg weer vrij zijn.

De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van de 5 bomen. Dat gebeurt met een elektrische zaagmachine. Ook komt er een hoogwerker te staan en wordt een lichtbron gebruikt om in het donker te kunnen snoeien. Dit zal voor direct omwonenden voor overlast zorgen. We doen ons best om zo stil en snel mogelijk te werken en wij hopen op uw begrip. 

Vragen

Vragen over deze werkzaamheden kunt u mailen naar info@heiloo.nl onder vermelding van 'onderhoud bomen Kennemerstraatweg/Heilooër Tolweg'. U kunt ook contact opnemen met Hans Huisman via 088 909 7794. Dit nummer is ook gedurende de werkzaamheden bereikbaar.