Energietoeslag lage inkomens

Door de gestegen gasprijzen krijgt iedereen te maken met een hogere energierekening. Voor inwoners met een laag inkomen geeft de Rijksoverheid ook in 2023 een eenmalige tegemoetkoming. Dit kunt u aanvragen bij Zaffier. Deze organisatie helpt de gemeente onder andere bij geldzaken.

meer over de Energietoeslag
Informatie:

De energietoeslag voor het jaar 2023 kunt u nu nog niet aanvragen. Dit kan pas later in dit jaar. We informeren u via deze webpagina zodra dit mogelijk is.

Snelle bespaartips

Ieder huishouden kan een aantal kleine maatregelen nemen om snel energie te besparen. Deze snelle bespaartips vindt u op de website van Milieu Centraal.

Isolatie- en financieringsmogelijkheden

Bent u eigenaar van een woning? Dan kunt u met kleine maatregelen veel doen. Ook kunt u de woning verder isoleren. 

Wilt u weten welke isolatie- en financieringsmogelijkheden er zijn? Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies.

Heiloo Energie biedt gratis advies aan huis

Heiloo Energie adviseert hoe u kunt besparen op gas en elektriciteit met eenvoudige betaalbare maatregelen. Dit kunnen maatregelen zijn om de woning beter te isoleren en adviezen om energie zuiniger te gebruiken.

Energieklussers van het Trefpunt voeren deze adviezen uit voor mensen die het nodig hebben en dat zelf niet kunnen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanbrengen van tochtstrippen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop.

Kijk op de Energieklussers voor meer informatie en aanvragen.