Jeugd en gezin

Kinderen moeten gezond en veilig kunnen opgroeien. Ouders en verzorgers zijn hiervoor als eerste verantwoordelijk.

Als u advies, extra hulp of ondersteuning nodig hebt bij de opvoeding van uw kind(eren), dan kunt u terecht bij ons Sociaal Team. 

Hulp van Sociaal Team

Het Sociaal Team neemt contact met u op om te bespreken welke zorgen u hebt en wie u hierbij zou kunnen helpen. 

Jeugd- en gezinscoach

Mogelijk kan een jeugd- en gezinscoach u en uw gezin helpen met uw vragen. Een jeugd- en gezinscoach is een ervaren hulpverlener die ondersteuning kan bieden op het gebied van de ontwikkeling en opvoeding van uw kind(eren).

U kunt onder andere bij hen terecht met vragen over:

  • gedrag van uw kind
  • mentale gezondheid
  • vrije tijd
  • echtscheidingsvragen
  • onderwijs

De jeugd- en gezinscoach kijkt samen met u en uw kind welke hulp er nodig is. 
U kunt daarbij denken aan het voeren van gesprekken en observatie thuis en/of op school. De jeugd- en gezinscoach komt bij u thuis of, in overleg, op een andere passende locatie. 

De steun van vertrouwde mensen om u heen is belangrijk. De jeugd- en gezinscoach kan met u meedenken welke rol familie, vrienden en/of buren kunnen spelen om u te ondersteunen.

De jeugd- en gezinscoach stelt samen met het gezin de doelen op en evalueert de voortgang regelmatig met u. De jeugd- en gezinscoach overlegt met u hoe vaak hij of zij langskomt. Dit is maximaal 1 keer per week. 

De inzet van de jeugd- en gezinscoach is vrijwillig en gratis.

Extra hulp

Als blijkt dat er extra hulp nodig is om uw vragen op te lossen dan neemt de jeugd- en gezinscoach contact op met een collega, de jeugdconsulent. Hij of zij denkt mee welke extra hulp nodig is en kan dit voor u regelen. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Zo vraagt u hulp

Voor advies of een vraag over uw kind(eren) neemt u contact op met het Sociaal Team.

U kunt ook zonder afspraak terecht tijdens het inloopspreekuur van het Sociaal Team. Daar wordt u verder geholpen door de aanwezige medewerker.

contact met Sociaal Team