Zeven Koninklijke onderscheidingen tijdens de lintjesregen

Burgemeester Mascha ten Bruggencate reikte dit jaar 7 Koninklijke onderscheidingen uit. Zij benadrukte dat het bijzonder blijft dat ze elk jaar inwoners mag onderscheiden voor hun betrokkenheid bij de samenleving.

Dit jaar is het extra bijzonder dat 2 van hen benoemd zijn tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Dit jaar zijn zowel de heer Brinkhorst als de heer Van Dam benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

De heer Brinkhorst

De heer Govert Brinkhorst (64 jaar) verricht uitzonderlijk werk als kinderarts. Zijn kennis van longziektes en taaislijmziekte bij kinderen deelt hij over de hele wereld. Hij is een krachtig rolmodel voor jonge artsen en besteedt veel tijd aan het opleiden van collega’s in Nederland en het buitenland. Zijn jarenlange inspanningen voor de gezondheid van kinderen en het delen van kennis overstijgen de plichten van zijn reguliere werk als kinderarts. Daarnaast vervult hij sinds 2005 diverse vrijwilligersfuncties binnen hockeyclub De Terriërs in Heiloo. 

De heer Van Dam

De heer Jos van Dam (64 jaar) is al tientallen jaren actief als vrijwilliger in onze regio. Hij is initiatiefnemer, bestuurder en verbinder bij diverse organisaties, van de badmintonclub en voetbalvereniging HSV, parochie Bron van Levend Water tot grootschalige evenementen zoals Kaeskoppenstad en Victorie Sail. Ook in zijn werk als docent heeft hij extra inspanningen verricht voor zijn studenten en collega's door het organiseren en begeleiden van studiereizen voor studenten naar België, Duitsland en China. 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Maar liefst 5 inwoners zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun bijzondere inspanningen in de gemeente Heiloo.

De heer De Graaff

De heer Ad de Graaff (87 jaar) is vrijwilliger in hart en nieren en levert al tientallen jaren een enorme bijdrage aan het parochieleven van de Willibrorduskerk. Van zingen met het herenkoor Sint Caecilia bij uitvaarten (soms wel 50 per jaar) tot deelname aan de Klussenclub. Niets is hem te veel. 

De heer Rootjes

De heer Cees Rootjes (71 jaar) bekleedt naast zijn werk al ruim 30 jaar vele vrijwilligersfuncties voor verschillende doelgroepen. Hij schenkt koffie voor de ouderen in de Loet, helpt statushouders in de regio met het oplossen van financiële problemen, zet zich in voor een Vereniging van Eigenaren in Heiloo, is mentor voor cliënten met een verstandelijke beperking, was raadslid voor de PvdA in Heiloo en hij is een betrokken buurtbemiddelaar. Ook is hij voorzitter geweest bij de opstart van een leerwerkrestaurant voor bijzondere leerlingen met en was hij actief bij VV Limmen als penningmeester. 

Mevrouw Van Holland-De Jong

Mevrouw Henriëtte van Holland-de Jong (77 jaar) zet zich al bijna 40 jaar in als vrijwilliger voor organisaties in Heiloo en omgeving. Haar brede, sociale, maatschappelijke belangstelling en inzet zijn indrukwekkend. Ze is bestuurslid bij Golf en Countryclub Heiloo, en bij Voedselbank Alkmaar. Ze was bestuurslid van Theater De Beun, Bibliotheek Heiloo en 35 jaar voorzitter van de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereniging.

Mevrouw Pieters-Venneker

Mevrouw Petra Pieters-Venneker (63 jaar) is al 22 jaar vrijwilliger voor de bewoners van Overkerck, naast haar baan in loondienst. In de avonduren schenkt zij koffie en thee voor de bewoners en maakt een praatje. Daarnaast heeft ze ook tien jaar lang roosters gemaakt, een arbeidsintensieve klus waardoor medewerkers meer ruimte kregen hun tijd te besteden aan bewoners en vrijwilligers van Overkerck. Ook heeft zij bij gebrek aan vrijwilligers geholpen met het wekelijkse wandelrondje met de bewoners van dementieafdeling 'De Cameren' in Limmen. Al deze activiteiten zijn van grote waarde voor ouderen die aandacht en zorg nodig hebben.

Mevrouw Min-Keijsper

Mevrouw Ria Min-Keijsper (86 jaar) richt zich met haar 30 jaar lange vrijwilligersinzet op ouderen, parochianen en de Wereldwinkel. Bij al deze initiatieven blinkt zij uit in aandacht voor haar medemens. In verband met de toenemende vergrijzing, is haar inzet voor ouderen van grote waarde. Zelfs op haar hoge leeftijd is zij positief en enthousiast en zet zij zich in om ouderen en parochianen te informeren en te betrekken. In de winkel Eerlijk&Werelds is zij ruim 20 jaar actief geweest in diverse functies.

Bekijk nog meer foto's van de uitreiking