Aansluiting A9

De aansluiting A9 is gepland aan de Kennemerstraatweg ter hoogte van de Lagelaan en een parallelweg ten oosten van A9 naar de Kanaalweg.

Heiloo investeert in een goede bereikbaarheid, lokaal en regionaal. Zo blijft Heiloo voor inwoners en bedrijven aantrekkelijk om te wonen en te werken. De aansluiting op de A9 zorgt voor een betere bereikbaarheid, doorstroming en leefbaarheid. Op zowel de A9 als op lokale wegen in de omliggende dorpen. Ook ontlast de aansluiting de doorgaande wegen in het gebied.

Planning 2021: nieuwe procedure bestemmingsplan Aansluiting A9

  • 25 maart t/m 6 mei: het bestemmingsplan Aansluiting A9 lag 6 weken ter inzage voor eventuele zienswijzen.

Besluitvorming bestemmingsplan Aansluiting A9 uitgesteld

De behandeling van het bestemmingsplan Aansluiting A9 bij Heiloo wordt uitgesteld. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van de Raad van State op het bestemmingsplan Zandzoom van de gemeente Heiloo. De Raad van State vernietigde dit bestemmingsplan.

De gemeente onderzoekt de gevolgen van deze uitspraak op het bestemmingsplan Aansluiting A9. Daarom behandelen de gemeenteraden van Castricum en Heiloo het bestemmingsplan en de beantwoording van de zienswijzen niet in de raadsvergadering van oktober 2021. Wanneer de behandeling wel plaatsvindt, is nog niet bekend.

Akkoord op extra financiering

De gemeenteraad heeft op maandag 1 februari de Financiƫn Aansluiting A9 (agendapunt 7) behandeld. De raad heeft het voorstel van 1,7 miljoen aangenomen. De gemeente Heiloo heeft als laatste partner akkoord gegeven voor haar aandeel in de extra kosten. Deze totale extra kosten van 5,7 miljoen zijn nodig voor de Aansluiting A9 bij Heiloo. De kosten zijn ontstaan door vertraging door de landelijke stikstof problematiek. Hiermee is het definitieve besluit over de extra kosten genomen.

bekijk de impressie op YouTube
Naar het overzicht