Aansluiting A9

Heiloo investeert in een goede bereikbaarheid, lokaal en regionaal. Zo blijft Heiloo voor inwoners en bedrijven aantrekkelijk om te wonen en te werken. De aansluiting op de A9 zorgt voor een betere bereikbaarheid, doorstroming en leefbaarheid. Op zowel de A9 als op lokale wegen in de omliggende dorpen. Ook ontlast de aansluiting de doorgaande wegen in het gebied.

Gemeente Heiloo werkt in het project samen met onder andere de provincie Noord-Holland en de gemeenten Alkmaar en Castricum.

Besluitvorming nieuw bestemmingsplan

Het aangepast bestemmingsplan heeft van eind maart tot begin mei 2021 ter inzage gelegen. De behandeling van het bestemmingsplan is uitgesteld. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van de Raad van State op het bestemmingsplan Zandzoom van Heiloo. De Raad van State vernietigde dit bestemmingsplan in september 2021.

Sinds 2021 is er veel veranderd op het gebied van stikstof en zijn er nieuwe onderzoeken gedaan naar verkeer. Alle informatie verwerken we in het nieuwe bestemmingsplan. Daarna starten we opnieuw de procedure voor het bestemmingsplan.

Bestemmingsplannen zijn vanaf 1 januari 2024 opgenomen in het omgevingsplan. Bestemmingsplannen kunt u vinden in het Omgevingsloket bij Regels op de kaart. Hier kunt u zoeken op locatie of op documentnaam.

bekijk de impressie op YouTube