Tweede sporthal Heiloo

Met de bouw van een tweede sporthal in Heiloo zet de gemeente een stap vooruit in ondersteunen van een actieve en gezonde levensstijl voor onze inwoners. De tweede sporthal is een uitbreiding van de sporthal ’t Vennewater.

De nieuwe sporthal komt aan de voorkant van de bestaande hal. De huidige ingang blijft daardoor behouden. Het groen rondom de sporthal kan blijven staan. De huidige entree wordt wel aangepast, zodat deze goed zichtbaar is bij aankomst op het parkeerterrein. Daarnaast komen bij de entree van de hal ongeveer 120 fietsparkeerplaatsen voor sporters en bezoekers.

In de hal

In de nieuwe sporthal komen 4 kleedruimtes voor sporters en teams. Met een afmeting van 24m bij 44m wordt de sporthal ruim en veelzijdig, geschikt voor verschillende sporten en activiteiten. Er komt geen publieke tribune en er wordt geen rekening gehouden met faciliteiten voor bewegingsonderwijs. Deze voorzieningen zijn en blijven wel beschikbaar in de bestaande hal. Uiteraard komt er ook een berging in de sporthal. Bekijk alvast het ontwerp (pdf, 9 MB).

Duurzaamheid

Eén van de doelen in dit bouwproject is om bij te dragen aan een duurzame toekomst voor Heiloo. Daarom treffen we maatregelen om de nieuwe sporthal energie-efficiënt te maken:

  • Hoogwaardige isolatie: we voorzien de sporthal van hoogwaardige isolatie om warmte in de zaal te houden en energieverbruik te verminderen.
  • Zonnepanelen en zonnecollectoren: op het dak van de sporthal komen zonnepanelen en zonnecollectoren. Hiermee wordt duurzame energie opgewekt en wordt het energieverbruik verder verminderd. 
  • De aanleg van een systeem voor opslag van energie waardoor de opgewekte energie efficiënter kan worden benut. 
  • LED verlichting: de nieuwe sporthal krijgt energiezuinige LED verlichting, die niet alleen het energieverbruik verlaagt, maar ook zorgt voor optimale belichting tijdens sportactiviteiten.
  • De hal krijgt een groen dak op het lage dak tussen de nieuwe hal en de bestaande hal. Daarnaast wordt het hemelwater afkomstig van de nieuwbouw bewust afgekoppeld. Hiermee verminderen we de belasting op het rioolstelsel en draagt de sporthal bij aan een duurzamere omgeving.

Planning en stappen

Het realiseren van de nieuwe sporthal is een zorgvuldig proces met verschillende fases. De voorbereidingen zijn grotendeels verricht in 2023 en het eerste kwartaal van 2024. We hopen eind augustus 2024 te starten met de bouwwerkzaamheden van de sporthal. De oplevering van de nieuwe hal vindt plaats in het tweede kwartaal van 2025. 

We streven ernaar om de nieuwe sporthal volgens de volgende planning te realiseren. Houd deze pagina in de gaten voor updates en aankondigingen over de voortgang van het project.

2024

  • 1e kwartaal: Op basis van het technische ontwerp en het bestek hebben wij een aannemer en installateur geselecteerd.
  • 2e en 3e kwartaal: Na de aanbesteding start de werkvoorbereiding, waarbij alle benodigde materialen en planningen worden georganiseerd.
  • 3e kwartaal: Start van de bouwfase. De daadwerkelijke constructie van de nieuwe sporthal gaat van start.
  • 3e kwartaal 2024 + 2e kwartaal 2025: De geschatte bouwtijd bedraagt circa 8 maanden. Gedurende deze periode wordt er hard gewerkt aan de constructie en afwerking van de sporthal.

2025

  • 2e kwartaal: Oplevering en ingebruikname van de sporthal. Na afronding van de bouwwerkzaamheden wordt de sporthal opgeleverd volgens de gestelde specificaties. Na een grondige inspectie en eventuele laatste afwerkingen wordt de nieuwe sporthal vervolgens officieel in gebruik genomen.

Contact

U kunt uw vragen of opmerkingen per mail versturen via info@heiloo.nl onder vermelding van: Tweede sporthal Heiloo.